Home 
 Vakantiehuis 
 Recensies 
 Omgeving 
 Recreatie 


Het vakantiehuis


Indeling
: Woonkamer - Keuken
3 Slaapkamers (max 10 personen)
Slaapzolder (max 6 personen)
Badkamer - 2 Toiletten
Tuin - Terras - Garage

Adres van de vakantiehuis:
Quart 15
4790 Burg-Reuland
België

Meer over het vakantiehuis >>


 

Deze woning staat momenteel in de verkoop bij blim.be


 

Omgeving Ardennen


De vakantiewoning heeft een unieke ligging aan de rivier De Our met een prachtig uitzicht gelegen in een klein plaatsje Weweler aan de rand van het rustieke hoofddorp Burg-Reuland met zijn imposante burchtruïne.
De omgeving is de scheiding tussen de Ardennen (België) en de Schnee-eifel (Duitsland) en leent zicht bij uitstek voor prachtige natuur, wandelingen en mountain biken.
Ook recreatie en restaurants zijn er voldoende aanwezig in de nabije omgeving
Meer over de omgeving Burg-Reuland, Ardennen, Schnee-eifel, België, Duitsland, Luxemburg >>


De Ardennen (bron: Wikipedia):
De Ardennen vormen een bosrijk laaggebergte in oostelijk België (een groot deel van Wallonië), Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het is de westelijke uitloper van het Rijnlands leisteenplateau, een massief van leisteen, waartoe ook de Eifel, Hunsrück en de Taunus behoren. Het gebergte is een overblijfsel van de hercynische orogenese en werd 390 tot 300 miljoen jaar geleden gevormd.

De Schnee-Eifel (bron: Wikipedia):
De Sneeuweifel (Duits: Schnee-Eifel) is een laaggebergtelandschap in het westelijke Eifel gebergte in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts aan de grens met de Ardennen (België en Luxemburg).

Burg-Reuland (bron: Wikipedia):
Burg-Reuland (gelegen in de Ardennen) is een Duitstalige gemeente in de provincie Luik in België. De gemeente telt bijna 4000 inwoners. De fusiegemeente is genoemd naar de burcht van Reuland maar het gemeentehuis staat in Thommen. De gemeente wordt gerekend tot de streek Belgische Eifel. In de zuidoostelijke uithoek van de gemeente is het drielandenpunt van België, Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg gelegen
In het deelgebied Reuland bevindt zich de ruïne van burcht Reuland als een bezienswaardigheid. Op de plaats waar de huidige ruïne staat, bouwden de Romeinen reeds een kasteel. In het gehucht Weweler bevindt zich de Weweler Mühle. Plaatsen die onder de gemeente Burg-Reuland vallen: Aldringen, Alster, Auel, Bracht, Braunlauf, Diepert, Dürler, Espeler, Grüfflingen, Koller, Lascheid, Lengeler, Maldingen, Malscheid, Maspelt, Oberhausen, Oudler, Ouren, Reuland, Richtenberg, Steffeshausen, Stoubach, Thommen, Weidig, Weisten en Weweler


Weiswampach (bron: Wikipedia):
Weiswampach (Luxemburgs: Wäisswampech) is een gemeente in het Groothertogdom Luxemburg. Het gelijknamige dorp Weiswampach, met 706 inwoners, is de hoofdplaats van de gemeente die 1220 inwoners telt (op 1 januari 2007). Het is gelegen in het noordelijkste puntje van Luxemburg in het Ourdal. De gemeente ligt op een hoogte van 519 meter boven de zeespiegel. Weiswampach ligt deels op een rotsachtige hoogvlakte omgeven met dennenwouden. De gemeente is bestuurlijk ingedeeld in het district Diekirch en het Kanton Clervaux.

Wandelroute GR5 (bron: Wikipedia):
De GR5 wandelroute is een langeafstandswandelpad van Hoek van Holland naar Nice (ca. 2500 kilometer). Vanaf het eindpunt van het Pieterpad, of ten oosten daarvan via Dalhem en Wezet, gaat het pad naar het zuiden richting de Belgische Ardennen door gemeente Burg-Reuland en Ouren. Vervolgens gaat het langs de Luxemburgs-Duitse grens. Ten zuiden van Luxemburg gaat het pad Frankrijk in.

De Our (bron: Wikipedia):
De Our is een zijrivier van de Sûre (Sauer) in het grensgebied van België, Luxemburg en Duitsland . De Our ontspringt in de Hoge Venen op de 653 meter hoge Eichelsberg bij Manderfeld. Verder loopt de rivier zuidwaarts, tot Ouren, een deelgemeente van Burg-Reuland vanwaar zij de grens tussen Duitsland en België vormt. Verderstromend vormt de Our dan de grens tussen Luxemburg en Duitsland, een condominium, dat wil zeggen dat de rivier over de hele breedte tot beide landen behoort. Bij Vianden werd er op de Our een stuwmeer aangelegd. Na 78 km mondt de Our bij Wallendorf in de Sûre (Sauer). Er is in Wallonië nog een tweede rivier met de naam Our maar deze is een bijrivier van de Lesse

Vakantiehuis (bron: Wikipedia):
Een vakantiehuis of recreatiewoning is een huis dat men huurt of koopt om de vakanties door te brengen en bestaat ten minste uit een woonkamer, keuken, slaapkamer, een nattecel met wc en douche of bad en een terras om buiten te kunnen vertoeven. Ook in Nederland en België zijn er veel vakantiehuizen. In de regel zijn dit geen grote huizen maar bungalows of appartementen. In België zijn vanouds de Ardennen een streek waar men graag een vakantie-onderkomen zoekt. Vakantiehuizen kunnen bedoeld zijn voor groepen (soms zelfs tot 15 personen). Op deze manier worden de huurkosten gedeeld, waardoor een klein budget volstaat per deelnemer.